Πάμπος Κουζάλης - Βιογραφικό

pampos_kouzalis_001

 

Ο Πάμπος Κουζάλης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1964. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί για τηλεοπτικές παραγωγές και για θεατρικές παραστάσεις. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: «ραπτός λόγος» (2003), «ένα» (2011) και «σχεδόν» (2015). Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε λογοτεχνικά φεστιβάλ στη Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Λιθουανία και Ελλάδα.

Ως διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού «Παράκεντρο», έχει επιμεληθεί την έκδοση συλλογών διηγημάτων και ανθολογιών ποίησης. Έχει γράψει το σενάριο για τηλεοπτικές σειρές και τηλεταινίες και έχει σκηνοθετήσει σειρά από βίντεο-ποιήματα. Με τον Κώστα Κακογιάννη έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ «Στέλιος-Υπέρβαση», που απέσπασε το Α΄ Βραβείο Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2008.

 

 

 

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στο "Παράκεντρο" και μείνετε ενημερωμένοι για τις εκδηλώσεις, τα δωρεάν mp3 downloads, τα μουσικά νέα και τις νέες μας εκδόσεις.

Διαβάστε ολόκληρο τον "Ραπτό Λόγο"!

Raptos_Logos_Diafimisis

Music Player


Κτίζοντας το Παράκεντρο (2003-2008)

Κτίζοντας το Παράκεντρο (2003-2008)Κλικ Video