Ορειβάτες - Σχολή Μιτσή

ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ /ΣΧΟΛΗ ΜΙΤΣΗ: Το 1999 ο Κώστας Κακογιάννης διορίστηκε καθηγητής στη Σχολή Μιτσή στο χωριό Λεμύθου στο Τρόοδος. Μαγεμένος από το τοπίο αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί, και σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης της φήμης της ιστορικής αυτής σχολής δημιούργησε το φωνητικό σύνολο «Ορειβάτες» με παιδιά από τα γύρω χωριά και ετοίμασε γι’ αυτούς μια σειρά από επιτυχημένα τραγούδια και βίντεο κλιπ. Εφάρμοσε επίσης πολλά πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως την κατάργηση των θρανίων και μετατροπή της αίθουσας της μουσικής σε αναπαυτικό καθιστικό, και την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και των video games στην εκμάθηση του πιάνου.

orivates_v4 ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΑ Χριστουγεννιάτικο τραγούδι βασισμένο στο ομώνυμο έθιμο της Κύπρου. Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ τραγουδούν οι ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ της Σχολης Μιτσή στο χωριό Λεμύθου της Ορεινής Κύπρου. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε στην αίθουσα μουσικής της σχολής και ενορχηστρώθηκε από τον Κώστα Κακογιάννη στο ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ music Costas CACOYANNIS lyrics Pambos KOUZALIS μουσική Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στίχοι Πάμπος ΚΟΥΖΑΛΗΣ. Από το CD Κάλαντα με τους ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ PARAKENTRO ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ ΛΕΜΥΘΟΥ ΤΙΤΣΙΝ ΤΙΤΣΙΝ Χριστουγεννιάτικο τραγούδι στην κυπριακή διάλεκτο. Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ παραγωγή ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ ερμηνεύουν οι ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ.

 

 

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στο "Παράκεντρο" και μείνετε ενημερωμένοι για τις εκδηλώσεις, τα δωρεάν mp3 downloads, τα μουσικά νέα και τις νέες μας εκδόσεις.

Διαβάστε ολόκληρο τον "Ραπτό Λόγο"!

Raptos_Logos_Diafimisis

Music Player


Κτίζοντας το Παράκεντρο (2003-2008)

Κτίζοντας το Παράκεντρο (2003-2008)Κλικ Video